Juratul de la "Arena leilor", DRAGOȘ ANASTASIU, despre cum să obții 1.000.000 €
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » Povestea zborului MH370. 4 ani de la dispariția avionului Malaysia Airlines

Povestea zborului MH370. 4 ani de la dispariția avionului Malaysia Airlines

De: Angie Voicu 08/03/2018 | 00:01
Povestea zborului MH370. 4 ani de la dispariția avionului Malaysia Airlines
Zborul MH370 a dispărut de pe radare pe 8 martie 2014 (Foto: india.com)

Povestea zborului Mh370-Malaysia Airlines. Aeronava care a dispărut pe 8 martie 2014 nu a fost găsită nici până acum. Dispariția avionului a rămas un mister chiar și la patru ani de la tragedie. Aeronava cu 239 de oameni la bord ((227 de pasageri și 12 membri ai echipajului) a dispărut în timpul unei curse Beijing-Kuala Lumpur, la o oră după decolare. Mai mult de 120.000 de kilometri pătrați din Oceanu Indian au fost cercetați din martie 2014 până acum, dar fără succes.

Povestea zborului MH370-Malaysia Airlines. Inițial, autoritățile anunțaseră că avionul dispăruse la circa o oră după ce decolase din Kuala Lumpur spre Beijing. Însă, conform unor surse militare, armata malaeziană detectase avionul de pasageri la sute de kilometri de traiectoria declarată, din motive inexplicabile. Avionul ar fi schimbat direcția spre zona Kota Bharu și ar fi zburat la o altitudine joasă. Aeronava ajunsese în zona Strâmtorii Malacca, potrivit armatei malaeziene.

Cum a dispărut de pe radare avionul Malaysia Airlines

Zborul MH370-Malaysia Airlines nu a trimis niciun semnal S.O.S

Povestea zborului Mh370-Malaysia Airlines. Avionul companiei Malaysia Airlines a dispărut deasupra Oceanului Indian, după ce și-a schimbat traiectoria. Avionul decolase din Kuala Lumpur, însă după aproximativ o oră piloții au pierdut contactul cu solul.  Ciudat este însă că nu a fost trimis niciun mesaj de alertă. Nimic care să anunțe că zborul Mh370-Malaysia Airlines ar fi avut probleme. Pur și simplu, a dispărut de pe toate radarele. Motivele care au dus la dispariţia zborului MH370 nu pot fi stabilite cu certitudine pentru că aeronava nu a fost găsită nici până acum.

Povestea zborului MH370-Maysia Airlines. Avionul a transmis ultimul semnal ACARS – serviciu ce permite computerelor din avion să „vorbească” cu cele aflate la sol și prin care se semnalează viteza, altitudinea, poziţia şi nivelul de combustibil prin satelit. La puțin timp după, s-a lăsat liniștea și următorul semnal, care trebuia să fie transmis la 01:37, nu a mai venit. Ultimul dialog dintre turnul de control și zborul Mh370 a avut loc 12 minute mai târziu. Potrivit investigațiilor inițiale, co-pilotul ar fi spus „În regulă, noapte bună”, pe un ton calm. Cu toate acestea, mai târziu, autoritățile din malaeziene au confirmat că ultimele cuvinte auzite nu au fost transmise nici de pilot, nici de copilot, ci de turnul de control. „Noapte bună, Mh370”.

Povestea zborului MH370. Câteva minute mai târziu, aparatul care ține legătura cu radarul aflat la sol a fost închis, în momentul în care aeronava a intrat în spațiul de zbor ce aparține de VIetnam, deasupra Mării Chinei de Sud, relatează BBC. Autoritatea Aviației Civile din Vietnam a declarat că zborul MH370 nu a comunicat deloc cu turnul de control din orașul Ho Chi Minh.

Zona de căutare a avionului

 

239 de oameni se aflau la bordul aeronavei

 

O parte dintre pasagerii avlați la bordul zborului MH370-Malaysia Airlines
Povestea zborului MH370-Malaysia Airlines. La bordul avionului dispărut fără urmă pe 8 martie 2014 se aflau 239 de oameni, iar familiile lor nu ştiu ce s-a întâmplat nici până acum. Majoritatea pasagerilor erau chinezi, iar unele dintre familiile lor refuză în continuare să creadă să rudele lor au murit, în pofida declaraţiilor premierului malaysian despre identificarea flaperonului găsit pe Insula Réunion. Unele familii ale victimelor susțin că Guvernul de la Kuala Lampur ascunde adevărul.

Ce s-a întâmplat cu pasagerii zborului MH370

Povestea zborului MH370-Malaysia Airlines. Experții cred că epava avionului malaezian ar putea să fi rămas conservată ca o capsulă a timpului. Asta din pricina adâncimii și temperaturii apelor din Oceanul Indian. Dacă avionul este aproape de fundul oceanului, cadavrele din el ar putea să fi rămas în mare parte conservate. Investigatorii ar putea înțelege într-un final cauza prăbușirii, conform realitatea.net.
„Poate fi un loc foarte tăcut cu foarte puțin oxigen. La suprafață nu este același lucru. Așa că adâncul oceanului poate fi ca o capsulă a timpului care conservă totul”, a declarat  Dr. David Gallo, co-lider în căutările pentru rămășițele avionului Air France, din zborul 447, care se prăbușise în Oceanul Atlantic în 2009.
Cu toate acestea,  în ciuda eforturilor autorităților și a sutelor de oameni implicați în căutări, epava avionului nu a fost găsită. Căutările resturilor avionului, la care au participat inclusiv autoritățile din Malaysia și China, au fost anulate în ianuarie 2017, după nu mai puțin de 1.046 de zile.
Povestea zborului MH370-Malaysia. Experții bănuiesc că avionul s-ar fi abătut mii de kilometri de la traseu și că zona actuală de căutare ar fi complet greșită. Un raport publicat în luna noiembrie a anului trecut, de către Biroul Australian pentru Sigurața Transporturilor susține că aeronava a pierdut rapid altitudine, după ce a pierdut combustibil. Nu există, însă, semne că piloții ar fi intervenit.  Zona de 120.000 de km pătrați explorată de autorități a fost stabilită pornind de la ipoteza conform căreia avionul nu mai avea pe nimeni la comandă și că ar fi rămas fără carburant. Motivul pentru care aparatul de zbor s-ar găsi în emisfera sudică, complet diferit de planul său de zbor, rămâne inexplicabil.

Ce a fost găsit din avionul malaezian

A fost descoperit „flaperonul” avionului

 

Povestea zborului MH370-Malaysia Airlines. Resturi posibile ale aeronavei au fost găsite în 2015 și 2016 pe coastele unor insule din Oceanul Indian. Au mai fost găsite rămășite mici și pe coasta de est a Africii.
Primele dovezi fizice ale epavei avionului Boeing 777 care opera pe cursa MH370 a Malaysia Airlines au fost găsite pe ţărmul insulei franceze Reunion, din Oceanul Indian, la peste 4.000 de kilometri de aria de căutare iniţială a epavei, în largul coastelor Australiei. Autorităţile franceze au recuperat o parte din aripa avionului, un element numit „flaperon”, dar şi părţi dintr-o uşă, din scaune sau din ferestre.
Rămășiță din avionul dispărut
Povestea zborului MH370-Malaysia Airilens. Cea mai plauzibilă explicaţie pentru care rămășițele au ajuns atât de departe ar fi cea a curenţilor oceanici. În pofida acestor descoperiri, nu a putut fi stabilită cauza dispariției. De asemenea, nu s-au găsit părți mai mari din aeronava dispărută la 8 martie 2014.

Ce au descoperit anchetatorii despre pilotul avionului

Copilotul Fariq Abdul Hamid a și pilotul Zaharie Ahmad Shah (FOTO: BBC)

Povestea zborului MH370-Malaysia Airlines. Printre cele mai populare ipoteze care explică dispariția aeronavei se numără cea că pilotul a prăbușit intenționat avionul. Zaharie Ahmed Shah ( 53 de ani) a fost unul dintre cei mai experimentaţi piloţi de la Malaysia Airlines. Poliţia a ridicat de la casa acestuia simulatorul de zbor pe care şi-l construise. Oamenii legii au vrut să caute indicii care ar putea sugera că pilotul se antrena pentru a deturna avionul.

Povestea zborului MH370-Malaysia Airlines. Potrivit investigatorilor, pilotul ar fi aplicat un scenariu asemănător pe simulatorul de zbor, cu o lună înainte de dispariție. În acest scenariu, el ar fi amerizat în Oceanul Indian. Cu toate acestea,  nici Shah, dar nici copilotul său, Fariq Abdul Hamid, nu au putut fi acuzați de dispariția avionului. Asta pentru că nu există dovezi concludente. Un alt scenariu ar fi că avionul a fost deturnat. Însă, anchetatorii nu au găsit indicii că vreunul dintre pasageri ar fi avut legături cu rețelele teroriste.

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Andreea Bănică, aproape dezgolită pe internet! Fără inhibiții la 46 de ani. Fanii, în extaz: „Arăți ca o puștoaică”
Andreea Bănică, aproape dezgolită pe internet! Fără inhibiții la 46 de ani. Fanii, în extaz:...
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare...
A MURIT! Gică Hagi, în doliu
A MURIT! Gică Hagi, în doliu
Animalul rar care trăiește doar în România. E considerat un miracol al naturii și face parte dintr-o specie preistorică
Animalul rar care trăiește doar în România. E considerat un miracol al naturii și face...
Cătălin este șoferul de ridesharing ucis de client, după ce s-au certat! Călăul său l-a înjunghiat de zeci de ori, iar apoi a încercat să-și ascundă urmele. Doi copii au rămas acum orfani de tată
Cătălin este șoferul de ridesharing ucis de client, după ce s-au certat! Călăul său l-a...
18 oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după o piesă de operă cu sex live și sânge
18 oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după o piesă de operă cu sex...
Speriat de dronele ucrainene, Putin și-a demolat casa de vacanță preferată de la Marea Neagră. Imagini din satelit
Speriat de dronele ucrainene, Putin și-a demolat casa de vacanță preferată de la Marea Neagră....
Soldatul care i-a cruțat viața lui Hitler în Primul Război Mondial. Cum o decizie de moment ar fi putut salva 70 de milioane de vieți
Soldatul care i-a cruțat viața lui Hitler în Primul Război Mondial. Cum o decizie de...
Strici mașina dacă retrogradezi din viteza a 2-a în 1-a ÎN MERS? Sfatul unui mecanic
Strici mașina dacă retrogradezi din viteza a 2-a în 1-a ÎN MERS? Sfatul unui mecanic
Un nou cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit
Un nou cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a...
Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat...
Ce s-a întâmplat la târg cu mama Geta, Getuța și Ileana Sterp. “I-am făcut praf!”
Ce s-a întâmplat la târg cu mama Geta, Getuța și Ileana Sterp. “I-am făcut praf!”
El este criminalul lui Cătălin, șoferul de ridesharing ucis fără milă! Tânărul de numai 21 de ani i-ar fi povestit tot filmul crimei iubitei sale. Ce le-a spus anchetatorilor, după ce a fost reținut?!
El este criminalul lui Cătălin, șoferul de ridesharing ucis fără milă! Tânărul de numai 21...
14 județe au intrat sub avertizare cod galben de vreme severă. ANM anunță răcire, ploi și vânt în toată țara
14 județe au intrat sub avertizare cod galben de vreme severă. ANM anunță răcire, ploi...
BANCUL ZILEI. Două pițipoance: – Fato, azi am fost la medic să cer ceva pentru v*nturi!
BANCUL ZILEI. Două pițipoance: – Fato, azi am fost la medic să cer ceva pentru...
SCULE electrice disponibile la Lidl între 14-20 oct. Capsatorul cu acumulator Parkside revine în oferă
SCULE electrice disponibile la Lidl între 14-20 oct. Capsatorul cu acumulator Parkside revine în oferă
Încălzirea prin maree, observată pe o lume din sistemul NOSTRU solar!
Încălzirea prin maree, observată pe o lume din sistemul NOSTRU solar!
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au...
Anunț important pentru milioane de români. Ce este radonul, gazul radioactiv, care se poate acumula în locuințe. Nu-l poți vedea, nu-l poți mirosi sau gusta
Anunț important pentru milioane de români. Ce este radonul, gazul radioactiv, care se poate acumula...
Orașul fabulos pe care Nicolae Ceaușescu l-a construit în afara României. Peste un miliard de dolari a cheltuit ca să ridice locuințe, grădinițe, școli și magazine. S-a ales praful de tot, deși plătim și acum paza. Ucraina nu a mai recunoscut datoria
Orașul fabulos pe care Nicolae Ceaușescu l-a construit în afara României. Peste un miliard de...
Buletinele trebuie înlocuite! Când expiră cărțile de identitate de identitate în România
Buletinele trebuie înlocuite! Când expiră cărțile de identitate de identitate în România
Ora de iarnă 2024. Ce se întâmplă cu ceasurile în weekend, a intervenit Comisia Europeană!
Ora de iarnă 2024. Ce se întâmplă cu ceasurile în weekend, a intervenit Comisia Europeană!
După 14 ani de așteptare, primul Red Dead Redemption va fi lansat pe PC
După 14 ani de așteptare, primul Red Dead Redemption va fi lansat pe PC
Reacţia SRI după ce Ambasada SUA în România a emis o alertă de securitate privind ameninţări care ar putea viza instituţii religioase
Reacţia SRI după ce Ambasada SUA în România a emis o alertă de securitate privind...
Se montează obligatoriu pe mașini. Nu mai poți circula după 1 ianuarie. Îți ia pe sus mașina dacă te prinde
Se montează obligatoriu pe mașini. Nu mai poți circula după 1 ianuarie. Îți ia pe...
Legătura dubioasă dintre Gică Popescu și Gică Craioveanu. Au în comun numele și două femei
Legătura dubioasă dintre Gică Popescu și Gică Craioveanu. Au în comun numele și două femei
Și-a comandat o pereche de cizme de pe Shein și a trăit un coșmar. Ce a găsit o tânără în colet, de fapt
Și-a comandat o pereche de cizme de pe Shein și a trăit un coșmar. Ce...
Plângeam de foame! Momente dramatice prin care a trecut Leonard Doroftei: Ardea pielea pe noi, scuipam praf
Plângeam de foame! Momente dramatice prin care a trecut Leonard Doroftei: Ardea pielea pe noi,...
Ce părere are Bianca Drăgușanu despre Selina, iubita lui Victor Slav. Cum se înțeleg cele două: „Nu are de ce să-mi fie frică”
Ce părere are Bianca Drăgușanu despre Selina, iubita lui Victor Slav. Cum se înțeleg cele...
Erika Isac, criticată aspru pentru scenele abuzive prezentate în videoclipul piesei BOO HOO:
Erika Isac, criticată aspru pentru scenele abuzive prezentate în videoclipul piesei BOO HOO: "Militează împotriva...
Fructul pe care e bine să nu-l pui niciodată în fructieră, lădiță sau în orice alt spațiu de depozitare. E important să nu fie așezat lângă celelalte fructe. Secretul care te ajută să păstrezi fructele sănătoase, în casă, mai mult timp
Fructul pe care e bine să nu-l pui niciodată în fructieră, lădiță sau în orice...
Zodiac chinezesc pentru duminică, 13 octombrie 2024. Dragonul are parte de o surpriză
Zodiac chinezesc pentru duminică, 13 octombrie 2024. Dragonul are parte de o surpriză
Femeia care a fost alături de Florin Piersic după ce a fost operat. Maestrul are numai cuvinte de laudă la adresa ei
Femeia care a fost alături de Florin Piersic după ce a fost operat. Maestrul are...
×